Rekommenderat alternativ till inbrottsgaller

Hammerglass ADD-ON består av en Hammerglass-skiva i stålprofil, som kan monteras både in- och utvändigt på befintliga fasta eller öppningsbara fönster och dörrpartier. Systemet utgör ett effektivt inbrottsskydd.

ADD-ON-profilen i kallvalsat stål skyddar och förstärker befintliga träkarmar och försvårar brytförsök avsevärt. Vid försök att bryta upp ADD-ON-systemet fås ingen hävstångseffekt i godset då stålprofilen endast ger vika vid själva brytpunkten, i motsats till styvare aluminiumprofiler som kan brytas upp om ett verktyg pressas in under profilen.

Systemet ger även energibesparingar och U-värdesförbättringar samt en ljudreduktion på 30 dBRw. ADD-ON är godkänt i upp till skyddsklass P8B (Skyddsklass 3 för galler och jalusier). Hammerglass ADD-ON rekommenderas av försäkringsbolag som alternativ till inbrottsgaller och rulljalusier.

 • Inbrottsskydd – Vandalskydd – Personskydd
 • Ersätter galler och rulljalusier
 • Monteras framför befintliga fönster med  invändigt eller utvändigt montage
 • Skyddar mot splitterskador vid explosion, vid invändigt montage
 • 6, 8, 10 eller 12 mm Hammerglass i brytsäker stålprofil 
 • Förstärker äldre träkarmar
 • Förbättrar fönstrets U-värde
 • Ljudreduktion 30 dBRw
 • Skyddsklass P8B, SS-EN 356 (motsvarar Skyddsklass 3)
 • Ökat skydd mot inbrott och vandalisering för butiker, skolor, offentliga lokaler, industri
 • Rekommenderas av försäkringsbolag som alternativ till inbrottsgaller/rulljalusier
ADD-ON PREMIUM S

ADD-ON PREMIUM S

Hammerglass ADD-ON Premium S är det senaste tillskott för utvändig skyddsglasning. I premiumversionen av vårt populära S-system erbjuder vi en slimmad och estetiskt tilltalande profil med helt dold infästning. För de fastighetsägare som värdesätter utseende så är detta ett utmärkt val som inte ger avkall på säkerheten.

Hammerglass Add-On Premium S levereras som standard i naturanodiserad aluminium eller vit lack, men kan också fås valfria RAL- och NCS-kulörer mot pristillägg.

ADD-ON F

ADD-ON F

Hammerglass ADD-ON F används för invändig skyddsglasning, samt mellanglasning i kopplade bågar.

Monteras invändigt som inbrottsskydd och personskydd Hammerglass 6 mm eller 8 mm Brytsäker kallvalsad stålprofil Glasen hellimmas i falsen samt monteras med genomgående vagnsbult Levereras i valfria RAL-/NCS-kulörer

Måttbeställning, montage och garantier

HmG fönstersystem måttbeställs med Svensk tillverkning och monteras av rekommenderade montörer enligt MTK:s riktlinjer för att garantera högsta kvalitet. Samtliga Hammerglass-rutor lasermärks med logotyp och produktionsnummer för spårbarhet för intern kvalitetssäkring samt säkerhet vid eventuella garantifrågor.

Boka kostnadsfri säkerhetsrådgivning

Vi erbjuder en helt kostnadsfri och förutsättningslös rådgivning med en dokumenterad riskanalys. Vi kan även göra rådgivningen med hjälp av fasad och miljöritningar.

Spela upp videon så tar du del av Hammerglass test...

BOKA NU!MAILA OSS
Spela videoklipp